На Савиндан 27. јануара 2019. године наша школа је обележила школску славу, Светог Саву. У уводном делу програма Часног оца, члана Градског већа за просвету Вељка Стојановића,  децу, наставнике и родитеље  као и кумове славе – породицу Синђелић поздравила је Весна Брковић, по овлашћењу директор. Све присутне је обавестила да је угледну награду „Никола Брашован” ове године добио директор школе, Елемер Барта. Ова награда је установљена као посебан вид друштвеног признања најбољим радницима града Вршца.

Рецитале и игроказе о Светом Сави припремили су са својим ђацима учитељице Светлана Баковић и Марија Милановић и учитељ Зоран Станисављевић.

О смислу и значају здравице говорили су ђаци 4. разреда.

Рецитал о Светом СавиСветлост свету ”  и текст о обележавању  800 година од  аутокефалности Српске православне цркве припремила је наставница Викторија Гајта са ђацима виших разреда.

Химну Светом Сави“ ,  песму „Вера наша”  као и „Тропар” отпевао је хор виших разреда , који је припремила наставница Оља Белоград. Ученици 4. разреда, заједно са Таром Марковић, придружили су се хору у извођењу песме „Песма о Светом Сави.“

Изложбу ликовних радова ученика од 1. до 8. разреда где се показао раскошан таленат наших ђака припремиле су наставница ликовне културе Славица Ранковић и вероучитељка Драгана Стојков.

У припремању поклона за госте учествовало је Удружење за децу и младе са инвалидитетом „Изазов” из Вршца са наставницом математике Олга Дегом.

За изглед сцене била је задужена наставница техничког образовања Анишоара Лаза Гарић уз подршку мајстора Милорада Миросављевића, док је за техничку подршку био задужен наставник информатике Игор Лукач.

Посебну захвалност дугујемо кумовима школе што су прихватили прво кумство и тиме додали свечану ноту школској слави!

 

800 година од аутокефалности

Српске православне цркве-

хвала светитељу и

просветитељу Светоме Сави!

Погледајте у галерији фотографије са приредбе!