Под слоганом “Поезија је непрекидна свежина света“, у нашој школи у петак, 22. марта обележен је Светски дан поезије. На несвакидашњи начин одржан је песнички час, коме су присуствовали представници Књижевне општине Вршац. Председница КОВ-а госпођа Ана Бабуц Крду и секретар госпођа Сања Вукелић ђацима су приближиле своју издавачку делатност. На фотографијама, које су овом приликом приказиване, ученици су имали прилику да виде велика песничка имена која су била гости ове реномиране издавачке куће.
Медаљоним стихова (стихове казивали: Ања Бајић 6-2, Настасија Ђила 7-1, Марија Маринковић 7-2, Јана Томић 8-3 и Атила Киш 8-3), уз звуке акустичне гитаре (Атила Киш 8-3), створена је чврста песничка веза између КОВ-а и ОШ “Паја Јовановић”.
На крају часа наше гошће су ученицима поделиле стихове одштампане на папирима, а ученици су узвратили букмаркерима које су сами направили.
Књижевна општина Вршац је школској библиотеци поклонила неке од својих наслова.
Ученике су припремиле наставнице српског језика Викторија Гајта и Невена Кресоје, уз техничку подршку педагошког асистента Зубац Константина.