У оквиру манифестације „160 година од рођења Паје Јовановића“, у згради Конкордије од 13. до 19. маја 2019. године одржава се низ активности.
Тим поводом ученици наше школе су заједно са предметним наставницима и педагошким асистентом (Невена Кресоје, наставница српског језика и књижевности, Ивана Опреа, наставница физике, Драгана Леонтијевић, наставница хемије и Константин Зубац, педагошки асистент) присуствовали разноврсним програмима који су приређени великану у част.
У среду, 15. 05. 2019. године у 12 часова , ученици 7-1 и 7-2 одељења били су део школског часа „ Паја Јовановић и Михајло Пупин“ , предавача Александре Нинковић Ташић, председнице Образовно-истраживачког друштваМихајло Пупин“ и мултикултуралне амбасадорке Унеска. Ученици Хемијско- медицинске школе драмским приказом , по идеји Николе Митровског, наставника ликовне културе, оживели су сцене из живота Паје Јовановића. Истог дана у 18 часова, ученици 6-2 и 6-3 одељења слушали су предавање на тему „ О проналасцима у фармацији и медицини који су променили свет“, које је за ову прилику на занимљив и едукативан начин припремила Снежана Аврамеску, дипломирани фармацеут .
У четвртак, 16. 05. 2019. године са почетком у 11 часова, ученици 8-1 ,8-2 и 8-3 одељења гледали су документарне филмове „ Слава и сенке- Паја Јовановић“ у режији Жике Митровића и „Далеко у нама, живот је диван сан“ , који је режирао Ђура Мрђа.
Као ученицима школе чији назив носи име познатог сликара, посебна је част и задовољство бити део Дана Паје Јовановића у нашем граду.