За време летњег распуста у нашој школи реализоване су многобројне активности.

У просторијама наше школе, 29. и 30. јуна 2019. године, одржан је Програм обуке за засполене у образовању “Дигитална учионица/ дигитално компетентан наставник- увођење електронских уџбеника и дигитално образовних материјала”, који организује Министарство просвете, науке у технолошког развоја Републике Србије. Програм је реализован кроз дводневну обуку учитеља првог и другог разреда и предметних наставника петог и шестог разреда основне школе, а обуку је водио учитељ Зоран Киш. Присуствовали су запослени из наше школе, као и учитељи и наставници из Гудурице и Избишта. У плану су припреме за увођење електронских дневника и у нашој школи.

Спортско лето у Вршцу је петодневни догађај који је трајао од 24. јула до 28. јула, под покровитељством Спортског савеза Вршац и Туристичке организације Вршац. На теренима наше школе се играо турнир у малом фудбалу, где се такмичило 12 екипа, а осим тога, спортисти су се надметали и у баскету, одбојци на песку и у оквиру трке.

Завршени су и радови- увођење Amres мреже, кабловски и wifi интернет у свим учионицама наше школе.

Такође, освежене су поједине учионице и ходници текућим кречењем и фарбањем, а 1. септембра освануће и беле табле у учионицама за 1. разред и кабинету за географију.

Подручно одељење у Ватину биће опремљено, такође, белом таблом, а у току су припреме и за предстојећу грејну сезону.

Одржан је Летњи активан распуст, осликавано је степениште и прилаз, а деца су се дружила и улепшала школски простор за почетак нове школске године.