У петак, 4. 10.2019. године  на Градском стадиону у Вршцу, Црвени крст и Град Вршац организовали су традиционалну Трку за срећније детињство под слоганом  „ИМАМО ЦИЉ, ДОЂИ НА СТАРТ!“. Трка је једна од најмасовнијих и најшире прихваћених рекреативно- хуманитарних акција Црвеног крста намењена деци и омладини. Активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама широм Србије подстакне хуманост, промовише здраве навике. У складу са календаром активности Црвеног крста Србије акција се организује у првој недељи октобра.

У Вршцу  трку је Црвени крст Вршац ове године  организовао у сарадњи са Спортским савезом Вршац и Атлетским клубом ВАК 1926, па ће резултати бити објављени на њиховим званичним сајтовима и друштвеним мрежама.

Ученици од 5. до 8.разреда свих вршачких основних школа, укупно њих 500, такмичило се у четири категорије, у женској и мушкој конкуренцији, а најбржима су додељене и медаље.

Такмичарском делу претходила је шетња за НУРДОР, у оквиру које су сви учесници позвани да инсталирањем  апликације „Пружи корак“, помогну изградњи нове родитељске куће у Београду.

Поносни смо што су и наши ученици били део ове рекреативно – хуманитарне акције!