Манифестација Дечја недеља одржава се сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.
Ове године Манифестација се одржава од 7. до 13. октобра под слоганом “Да право свако- дете ужива лако”. Слоган је посвећен тридесетогодишњици усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета.

У нашој школи, током трајања Дечје недеље, биће организоване бројне активности.

Првог дана одржан је тимски час четвртих разреда и одржана је креативна радионица у првом разреду.

Ученици четвртих разреда са својим учитељима Медић Драгињом и Субић Гораном одржали су ТИМСКИ ЧАС на тему дечјих права. Разговарали су о људима који воле децу и људима који деци све бране. Бојили су и читали припремљена дечја права. Радили су у групама и предлагали права која би они желели да им се омогуће. Час је завршен стиховима Љубивоја Ршумовића из Буквара дечјих права.

У одељењу I-2 одржана је креативна радионица на тему дечјих права. Радионицу су одржале учитељица Марија Милановић и педагошки асистент Емина Тот. Након разговора о правима деце, сваки ученик је нацртао и изрезао своју шаку на папиру у боји и у њу уцртао једно дечје право. Направљен је пано са њиховим радовима и слоганом овогодишње Дечје недеље.