Трећи дан Манифестације Дечја недеља био је и занимљив и едукативан за ученике виших разреда наше школе. Ученици петих и шестих разреда посетили су са наставницима Јасном Вулку и Стефаниом Васиљев Градски музеј, где су, најпре, учестовали у историјској радионици на тему родитељства у праисторији, а потом су разгледали сталну поставку Музеја. Након тога, посетили су Културни центар где је у току изложба награђених радова “Паја Јовановић”.

Ученици седмих разреда су са наставником Ранком Радованчевићем посетили Хемијско-медицинску школу, обишли су лабораторије, упознали се са њиховим чаробним светом. Предавање о загађењу им је одржао професор Бојан Радека.

Ученици осмих разреда су са својом наставницом Иваном Опреа обишли Гимназију “Борислав Петров Браца”. На изненађење ученика, али и наставнице, радионицу им је одржао ученик природно-математичког смера. На почетку им је показао пар огледа, да би после тога заједно правили стаклену башту, лава лампу, сазнали колико је натријум реактиван. Уследило је предавање о екологији и њеном значају, шта је то што ђаци Школе раде да би Вршац био лепше и чистије окружење за живот. На крају им је представљен пројекат “есКанта”, рад ученика Гимназије. Оно што је најбитније је то да су ученици били врло задовољни свиме онима што им је приказано у току данашњег дана.