У среду, 9. 10. 2019. године у нашој школи уприличен је несвакидашњи час. Наиме, матуранти Школског центра „Никола Тесла“  са својим професорима (Љиљана Радишић, Леонора Манеску, Дејана Никић и Златко Новески)  донели су поред неопходне  гардеробе  и школски прибор у вредности од 15000 динара. На почетку их је поздравила и срдачно им се захвалила  в. д. директора Весна Брковић.

Медаљоном стихова (Тара Марковић, Матеја Радивојевић 5/2,  Марија Маринковић 8/2, Милош Вираг 7/2) уз звуке тамбурице (Александар Стојановски 8/2), приређен им је топао дочек док су седећи у школским клупала пили чај. Надамо се да су  уживали у свему ономе што су им наши ђаци припремили као и у скромним поклонима који су направљени на часовима креативне радионице (Тара Марковић, Миа Грнчарски, Јована Панчевац, Миа Симовић 5/2, Марина Попоњец 6/2,   Бојана Мартинов 8/2, Марија Маринковић 8/2).

Још једном се захваљујемо ученицима ШЦ „Никола Тесла“, њиховим професорима,  а пре свега директору Жељку Ивковићу који је  имао слуха и омогућио да се Хуманитарно-поетски час реализује.