Да су дечји  писци одвајкада били велики пријатељи деце  доказала је и Оливера Недељковић, ауторка збирке прича „Причино дете“. Списатељица је одлучила да своју књигу поклони нашој  школској библиотеци како би ученици сем школске лектире могли да уживају у књигама које нису део обавезне литературе.

Оливера је објавила више збирки песама, а прича  Куглице од станиола награђена је првом наградом Првог београдског салона слаткиша у јесен 2009. године и објављена у зборнику  Слатке приче (ENCOBOOK, Београдски салон слаткиша, Београд, 2010 ), а прича Оно што светлуца на трепавицама проглашена је за најбољу на традиционалном конкурсу Радио Београда за кратку причу намењену деци 2011. године. У емисији Добро јутро, децо ове радио станице, најмлађи су могли да чују већину прича из ове књиге.


Наши петаци су већ прелистали књигу, а  по њиховим осмесима можемо да закључимо да их је ауторка заинтересовала  за своје стваралаштво. Можда напишу приказ неке њене приче и пошаљу јој у знак захвалности, али то, за сада, нека буде тајна, јер се у причи Тајне које нису престале да буду тајна  пита ( а ми не желимо да јој ускратимо радост изненађења):

„… И више ни за кога није тајна: Ана воли тршавог Павла који се летос доселио у нашу зграду.

А о томе само ја нисам имао појма. Кад ми је синоћ то шапнуо Јеврем, мој најбољи друг, и мени је то било јасно, осим једне једине ствари : како се зову тајне онда кад престану то да буду ?“