Стари су људи као мала деца“ – латинска пословица
Традиционална октобарска посета Геронтолошком центру у Вршцу реализована је и ове године у петак, 25. 10. Припреме су трајале целе недеље – ученице Ивона Балог, Јована Радовановић и Ања Бајић (7/ 1 одељење) правиле су пано, а ученици 2/ 2 срца од папира која су на крају приредбе поделили корисницима Центра.
Лепезом стихова о јесени ученици : Лазар Ђурић, Цица Журж, Данило Стојановић ,Бојан Ивковић и Мара Тасић (2/1) , али и римама Јесењина и Мике Антића : Матеја Радивојевић (5/2), Урош Папић (6/2) и Марија Маринковић (8/2) , измамили су осмехе врло захвалне публике. Драматизација „Два писма” и „Забавна математика“ ученика 2 /2 одељења (Алиса Леканић, Доротеа Пуја, Давид Лантош, Мила Јовановић, Анастасија Трњанац) забавила је присутне, који су аплаузом испратили младе глумце.
Музичким нумерама „Ау, што је школа згодна“ и „Машта“ зачињено је дружење.
Ученици нижих разреда приредбу су спремили уз помоћ својих учитељица Елизе Арман и Биљане Станић, а ученици виших разреда уз помоћ наставнице српског језика и књижевности Викторије Гајта и наставнице музичке културе Оље Белоград.