У петак , 15. 11. 2019. године у нашој школи одиграла се позоришна представа за децу: „Стоп насиљу!“ у извођену театра „ Додир“ из Београда.
Театар „ Додир“ спада у ангажовано позориште, јер обрађује веома актуелне и за читаво друштво значајне теме. У такве представе спада и представа : „Стоп насиљу !“ , која је у исто време и едукативна и забавна.
„ Намера нам је била да кроз поруке које преносе јунаци из представе пружимо допринос спречавању вршњачког насиља и да децу подстакнемо да буду боља и хуманија. Писана је у стиху и на један веома комичан начин пружа деци урнебесну забаву, а преноси веома озбиљну поруку “, речи су чланова трупе.
Морнар Попај, Мачак у чизмама и смешна Вештица успевају да својим комичним сукобима и заплетима дочарају деци како се осећа неко ко чини насиље и како се осећа онај над киме се насиље врши. Писац, који контролише њихове сукобе, успева да њима, а и деци објасни да никако не смеју да буду насилни. Кроз примере им се указује на другарство и његов значај за децу у процесу одрастања.

Улоге: Љубица Миловановић, Небојша Ђорђевић, Марина Поповић и Драган Петровић
Композитор: Марко Стојковић
Аутор и редитељ: Драгољуб Петровић Суреп