Подизањем ветрозаштитног појаса на међународном путу ка Румунији, град Вршац је у суботу, 23. 11. започео своју кампању под слоганом: „Посади своје дрво и негујмо га заједно“. Упркос јаком ветру, позиву Драгане Митровић, градоначелнице Вршца да се прикључе првој акцији организованој у сарадњи са службом Зеленила, одазвали су се Вршчани свих генерација.

У акцији у којој је засађено 1000 стабала учествовали су сви – од најмлађих до најстаријих: ђаци, запослени, пензионери, као и прослављени вршачки спортисти.

Нарочито смо поносни на наше ђаке који су са својим наставником Ранком Радованчевићем уз подршку Весне Брковић, директорке школе, Ђулизаре Рамадановић, педагошког асистента и Константина Зупца, педагошког асистента препознали значај садње и уз осмех се придружили акцији.
Чланица Ђачког парламента Софија Толанов (8/2) је то и потврдила својом изјавом за ТВ Банат : Дошли смо да посадимо дрвеће, зато што је оно један од главних извора кисеоника, а дрвеће има и фотосинтезу, чиме оптимизује климу.

Овом акцијом обнавља се и проширује постојећи, а уједно подиже и нови ветрозаштитни појас на путу према граници. Данас се садио јасен у једном дрвореду на деоници у дужини од 4 км, а на пролеће је планирана садња нижег растиња. Подизањем ветрозаштитног појаса спречиће се да у зимском периоду, у време снежних падавина, ветар наноси снег на пут.

Следећа акција биће реализована у центру Вршца, а садња је планирана на још неколико локација у граду, као и у сеоским срединама.

Још једном се захваљујемо ђацима наше школе који су по олујном ветру дошли и засадили своје дрво као залог за будућност.