Зима је годишње доба којем се највише радују деца. Децембар је резервисан за саставе о зимским чаролијама, пишу се новогодишње честитке које онако искричаве и шљокичаве изазивају и у нама старијима лепе емоције. Жеља да што пре падне снег је велика , али, оно чему се сви највише радују је распуст.
Има неке посебне магије у зимском распусту јер је проткан празницима који су ушушкани у лампицама на јелкама. Деца се не мање радују и Божић Бати који срамежљиво најављује дуже дане. Али, највећа је радост на дечјим лицима у ишчекивању поклона.
Празнична чаролија је полако закуцала и на врата наше школе. Ученици виших разреда су у среду, 11.12.2019.године имали радионицу на којој су правили новогодишње честитке и украсе за школску јелку. Вишегодишњи ентузијазам наставнице Олге Дега ни овај пут није изостао. Креативна са мноштвом идеја помогла је ђацима да направе веселе , необичне, шарене и лепе честитке. Посебно смо поносни на ученицу Бојану Мартинов (8/2), која је дошла са спремљеним шаблонима и координисала ученике. Ученици су се лепо дружили, смејали и певали, док су њихове ручице стварале чаролију.
По завршеном раду свако дете је добило пакетић који су донирали грађани града Вршца.