У уторак, 21.1.2020. године нашу школу је посетила просветна саветница Весна Поповић са представницима Министарства просвете. Циљ посете је потенцијални пројекат.
Pestalozzi Children’s Foundation – Изградимо свет у коме деца могу срећно да живе– представила је госпођа Јелена Томић. Она је укратко презентовала ову швајцарску невладину организацију која постоји још од 1946. године. Из разговора се сазнало да „PCF настоји да деци и младима омогући приступ квалитетном образовању, као и да ојача компетенције деце и младих у сфери остваривања права детета и интеркултуралних вредности и тиме допринесе праведнијем и мирнијем свету“.
Један од разлога посете нашој школи је и тај што негујемо интеркултуралност, па су препознали могућег потенцијалног партнера за сарадњу на пројекту. Оваква врсту пројекта, за сада, постоји само на југу Србије.
У име ЦИП-а ( Центар за интерактивну педагогију) дошли су Бојан Спасић и Александра Калезић. ЦИП је удружење које је основано ради остваривања циљева у области образовања као што су : оснаживање деце, заступање демократских вредности, унапређење услова за живот деце и младих у Србији…
Нашу школу су представили у име својих тимова: Љиљана П. Радосављев, Тим за самовредновање и безбедност ученика, Олга Дега, Тим за обезбеђивање квалитета рада школе, Татјана Јакшић, Тим за професионални развој ученика, Ученички парламент, Викторија Гајта, Тим за ИОП, као и педагошки асистенти Ђулизара Рамадановић и Константин Зубац.
У разговору са директорком госпођом Весном Брковић, представницима тимова и асистентима представници Министарства показали су задовољство због добре сарадње наше школе са Локалном самоуправом и Центром за социјални рад јер пројектом је обухваћена и сарадња са поменутим институцијама.Такође оно што би могло да нас препоручи за могући пројекат је и то што имамо и Основно образовање одраслих.
После размене искустава гости су захвалили на добродошлици, похвалили рад тимова, посвећеност , стално усавршавање и отвореност за промене и иновације које наша школа показује.