Драги ученици , поштовани запослени, уважени родитељи и пријатељи наше школе, данас обележавамо 60 година постојања и рада ОШ ,,Паја Јовановић“, данас обележавамо Дан школе. С поносом наша школа носи име великог сликара Павла Паје Јовановића. Сваке године на овај дан врата школе су широм отворена,домаћини дочекују госте, холови испуњени вредним особљем – сија се сваки кутак нашег другог дома , сала препуна поносних родитеља, бака, дека, …Дечија граја се ралеже свуда , у дворишту, по учионицама…Из учионице у приземљу допире весела дечија песма – хор се распевава, дуж ходника ка сали , глумци понављају свој текст, наставници и учитељи врше последње припреме пред приредбу. Сви су испуњени неком позитивном тремом и добром енергијом. Сваке године на данашњи дан награђују се најуспешнији ученици- талентовани и вредни такмичари,као и чланови колектива који су допринели развоју и напретку школе. Данас је Дан школе и данашњи дан обележавамо тихо , без свечане приредбе, али поносно.
Велика је част и привилегија бити на челу ове школе. Ученици, наставници и сви запослени свакодневно су пред новим и другачијим изазовима , које успешно решавају стварајући пријатну и позитивну атмосферу , подстичу и развијају добре навике, учење не само конкретног градива , већ и прихватање и поштовање различитости, усвајање толеранције, здравог погледа на свет и људе око себе.
Поносна сам на диван и сложан колектив, тимски дух , по којем је препознатљив. Они су увек ту , и наставно и ваннаставно особље , да саслушају и разумеју своје ученике,родитеље , колеге, нађу право решење . Они су увек ту да подстакну на другарство, хуманост и креативност. Хвала им на томе!
Поносна сам и на вас, драга децо, што сте и у овим и оваквим околностима , били вредни и радни. Што сте се трудили да редовно пратите наставу из свог дома, шаљете домаће задатке, што сте истрајали и испоштовали мере превенције , чували себе, своје здравље и здравље својих ближњих. Школа није иста без вас. Недостаје ваша граја , весели жамор, трчање низ степенице, изласци са часа , скривање и ситни несташлуци.
Драги ђаци и колеге , будимо и даље сложни и јаки!
Честитам вам Дан школе и јубиларних 60 година рада и постојања ОШ ,,Паја Јовановић“! Желим да нам наредна школска година буде здравија , успешнија као и да свакодневно школа и школско двориште буду испуњени веселим, дечијим смехом!
директор
Весна Брковић