Драги ученици и запослени у овој угледној школи,
У своје лично име, као и у име свих запослених у Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, честитам вам Дан школе.
И ове године је радосна прилика да се прославе вештине, креативност и успех наставника у раду са својим ученицима, као и да се подсетимо колико је важно знати искористити потенцијале школе, као и умећа и знања наставника који припремају ученике за проналажење сопственог пута у даљем животу. Образовање се не састоји само од различитих области и наука, већ и од драгоценог искуства, питања, вештина и бројних интересовања уз помоћ којих остварујемо своје потенцијале и чинимо овај свет бољим местом за живот. Зато и даље негујте праве вредности и преносите их на нове генерације, јер их само на тај начин можете усмерити на прави пут, на ком царује знање, вреднује се труд, и награђује радом стечен успех. Као и до сада, ми ћемо се трудити да вам будемо партнери у примереном образовању младих.
Дан школе је велики дан за све вас који посвећено и са љубављу радите у њој, па вам зато свима, још једном, упућујем срдачне честитке, искрено вам желећи успех у даљем раду.
С поштовањем,
Покрајински секретар:
Михаљ Њилаш