Верници римокатоличке вероисповести 25. децембра славе рођење Исуса Криста. Славимо рођење Спаситеља, кога су пророци навјештали. Исус се родио у јаслици, у сиромашној штали, где су му само животиње пружали и обезбедили топао дом. Људи га нису дочекали, достојно, отворена срца као Краља, Владара! Исус се родио у сиромаштву, у хладноћи, без подршке и љубави човека. Свевишњи Бог је дозволио, да друга особа Светога Тројства роди у сиромаштву и беди. Пре око две хиљаде година, Исус се родио на ову земљу, Бог је дао свога Сина на руку човека, иако је знао да на овом свету неће наћи мир, уточиште и љубав човека.
Ова слика представља слику и данашњег света. Представља слику људи, који и даље живе у духовној хладноћи. Људи који живе без Бога, они који не желе прихватити постојање Бога, и постојање Сина Бога, Исуса Криста. Ова хладноћа је веома озбиљна, јер представља пут према пропасти. Спас човечанства се понизио, да би спасио људску душу. Он се родио као сиромах, чедо које нема заштиту само од својих родитеља. Дете, који је изабран за краља целог универзума!

Браћо и сестре!
Отворимо наша срца, отворимо нашу душу! Припремимо место нашем Спаситељу. Са неизмерном љубављу га очекујмо. Примимо га у нашу душу! Дозволимо да буде члан наше породице, нека нам Он буде извор љубави, мира и слоге. Припремимо му долазак како доликује једном Краљу и Спаситељу! Нека наше срце буде чувар мира и љубави коју можемо пружати свој нашој браћи око нас.

Свим верницима које славе Божић по Грегорианском календару, честитам Бадњи дан и Божић!

Ален Палатинуш,
жупни управитељ