Сергеј Топалов, ученик 8-3 разреда веома је успешан у борилачким вештинама. Освојио је бројне награде у кик-боксу.
Са њим су обавиле интервју његове другарице из разреда Александра Стојанов и Милана Станин, чланице новинарске секције наше школе:
А. и М.: Сергеј, чуле смо да си веома успешан у кик-боксу. Можеш ли мало да нам приближиш свој тренинг и колико дуго тренираш?
СЕРГЕЈ: Кик-бокс је вештина у којој има удараца и рукама и ногама. Главни ударац у кик-боксу је предња директ и задња нога лоу кик. Моји најбољи и најбржи ударац је задњи директ. У марту ће бити 3 године од када сам почео да се бавим овим спортом.
А. и М. : Како си одлучио да почнеш да се бавиш баш борилачким вештинама?
СЕРГЕЈ: Мој тренер Стево Павловић је био моја инспирација да почнем да се бавим овим спортом, а изазови које ставља пред мене ме мотивишу да будем све бољи.


А. и М. : Коју победу би могао да издвојиш као најдражу?
СЕРГЕЈ: Најзначајније ми је освојено 1. место у Војводини у саватеу у категорији до 65 килограма прошле године нокаутом у првој рунди.
А. и М. : Колико дуго се припремаш пред борбу?
СЕРГЕЈ: Дужина припрема зависи од противника, али припремам се отприлике 6-7 месеци.
А. и М. : Да ли и после 3 године имаш трему пред меч?
СЕРГЕЈ: Треме има увек, некад је слабија, некад јача. Углавном свака моја нова борба је ново искуство за мене и нова лекција коју учим.
А. и М. : Шта сматраш највећим поразом?
СЕРГЕЈ: Мој највећи пораз је када сам повредио ногу и када нисам могао да одем у ринг и одрадим борбу која је била заказана.
А. и М. : Где видиш себе у овом спорту за неких 10 година?
СЕРГЕЈ: Трудићу се да будем још бољи и успешнији, вредно ћу радити и верујем да успех неће изостати. До сада не бих успео да немам несебичну подршку својих родитеља, тренера јер знам да неко верује у мене и подржава ме у томе чиме се бавим и у чему желим да успем.
А. и М. : Хвала на разговору и пуно успеха у будућим борбама.