АКТИВНИ РАСПУСТ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПРАВЕДНО И КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ“ под покровитељством Центра за интерактивну педагогију и фондације „Pestalozzi Children s Foundation“

Дана 30.08.2023. било је планирано да по дванаесторо деце из све три школе (ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Олга Петров Радишић“ –партнерске школе и ОШ „Паја Јовановић“ – фокус школа), заједно са својим наставницима прошетају по Вршачком брегу, све до „Црвеног крста“ и успут бележе фотографије пејзажа које би им послужиле као инспирација на ликовној колонији која се одржава сутрадан у просторијама ОШ „Паја Јовановић“. Планирана активност није у потпуности реализована због неповољних временских услова. Прошетано је једним делом степеништа, потом смо се вратили у градски парк, где су деца добила предвиђену ужину, воду и слаткише (качкете смо им поделили одмах ујутру, по доласку). Након кратког дружења и направљених фотографија парка, родитељи су дошли по децу чиме је данашња активност завршена.
Наставници који су били задужени за ову активност су : Стефаниа Васиљев, Константин Зубац и Славица Ранковић.

Сутрадан, 2.дана Активног летњег распуста, одржана је ликовна радионица у просторијама фокус школе ОШ „Паја Јовановић“. На радионици су учествовала деца која су претходног дана била у парку, али и неки нови ученици, као и наставници из све три школе. Деца су могла да бирају различите технике цртања. Радионица је протекла у пријатној и опуштајућој атмосфери уз ужину, воду и сладолед за крај. Ученички радови су остали у ОШ“Паја Јовановић“ где ће се чувати до изложбе која је планирана да се одржи у септембру месецу у неком изложбеном простору Града Вршца.
У организацији радионице учествовали су наставници: Весна Брковић, Славица Ранковић, Татјана Тодоровић, Стефаниа Васиљев и Невена Кресоје.

Као финални резултат претходних активности свечано је отворена изложба ученичких радова под називом „Осећам, запажам, бележим“ у Галерији Дома војске у Вршцу 19.10. Изложбу су отворили члан градског већа за културу Трајан Качина и члан градског већа за образовање Мирослав Лепир, као и в.д. директора школе Оана Оморан. Отварању су присуствовала деца све три школе чији су радови изложени, као и њихови другари.
Ученицима и школама су уручене захвалнице, а посетиоци су уживали у разгледању радова уз слатке занимације.