Пројекат ,,Партнерство за праведно,квалитетно образовање” ове године започело је и у нашем граду.
Као фокус школа имали смо до сад многобројне активности у којима су учествовали како наставници,тако и ученици. Центар за интерактивну педагогију ,иначе организатор пројекта, окупио нас је поново у среду,22.11.2023. У ОШ ,,Вук Караџић, одржан је радни састанак локалног тима,док се у ОШ ,,Олга Петров Радишић,, одржала радионица за Ученички парламент.
Локални тим чине директори школа у пројекту, чл.Градског већа за образовање,представници Дома здравља, Центра за социјални рад, Предшколске установе. На данашњем састанку присуствовала је и просветна саветница Школске управе Зрењанин, Маријана Овука,а састанак водила Александра Калезић. Рађена је ЅWOT анализа и договорени даљи кораци. Истовремено и представници Ученичких парламента ОШ,,П.Јовановић “,ОШ ,,Вук Караџић,, и ОШ ,,О.Петров Радишић,, имали су састанак са водитељком из ЦИП-а. Разговарали су о значају постојања и рада Парламента,важности активног учествовања и улоге у раду школе.
Нашу школу на овим активностима представљали су директорка школе Оана Оморан и наст. Весна Брковић, чл.школског тима, а Ученички парламент је предводила наст. Невена Кресоје,координаторка пројекта.