УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ!
Светосавском химном коју је отпевао хор наше школе ( ментор и диригент: Оља Белоград) у присуству епископа банатског његовог преосвештенства господина Никанора, руководства Града, запослених у васпитно-образовним установама, ученика, родитеља и пријатеља, 26. 1. отворена је Светосавска академија у Народном позоришту „Стерија“. Домаћин велике градске Академије 2020. године била је ОШ „Паја Јовановић“.
У уводном делу присутнима се топлом добродошлицом обратила директорка госпођа Весна Брковић позивајући на мир, слогу и уважавање породичних и других хришћанских вредности. Захвалила је градоначелници као и Граду Вршцу на подршци око реализације свечаности.
Подсећајући на значај светитеља и просветитеља епископ банатски господин Никанор истакао је да је велика част бити домаћин славе највећем српском домаћину- Светом Сави, а потом је благословио скуп.
Академија је и овог пута одржана под покровитељством Града који традиционално додељује и Награду „Никола Брашован“ као највећи вид признања просветним радницима на територији Града.
У свом обраћању градоначелница госпођа Драгана Митровић нагласила је да посао просветних радника није нимало лак јер не уче децу само да буду добри ђаци, већ и да постану добри одговорни људи „способни да спознају праве вредности.“
Градоначелница је Награде уручила овогодишњим добитницама Весни Марјанов, професорки српског језика и књижевности у ОШ „Олга Петров Радишић“ и Параскији Узони, педагогу „Хемијско-медицинске школе“. Добитнице су врло емотивно захвалиле на награди истичући колико је она не само значајна ономе ко је добије, већ и обавезујућа.
У наставку вечери присутни су уживали у програму који су припремили ученици драмско-рецитаторске секције наше школе под менторством Биљане Станић, Невене Кресоје и Викторије Гајта. Ученици су нас вратили у средњовековну Србију када су њоме владали владари Свете лозе Немањића, а програм су музички употпунили ђаци Музичке школе „Јосиф Маринковић“ (менторка : Тања Г. Мрђа).
Нимало мањи допринос манифестацији нису дали уважене колеге и ученици наше школе као и пријатељи школе.

Рецитатори нижих разреда:
Анастасиа Трњанац, Давид Лантош

Музичка школа „Јосиф Маринковић“:
Тамбурице:Александар Стојановски, Маша Кокаи, Обрад Вујић, Сара Вијатов, Сара Трусник, Реља Радић
Камерни трио флаута: Вања Марић, Јована Станков Миљана Живојинов
Соло тачка: Александар Стојановски
Камерни дуо: Матија Јерковић, Фабијан Чинч
Клавир:Матија Јерковић
Клавирска пратња: Кристина Добросављевић, проф.

Хор ОШ „Паја Јовановић“
Драмска секција ОШ „Паја Јовановић“:
Алекса Синђелић, Александар Стојановски, Јован Степановић, Марија Маринковић, Миа Грнчарски, Милош Вираг, Настасија Џила, Никола Шифтар, Стефан Брковић, Стефан Расипанов Рац, Филип Радак
Рецитатори виших разреда:
Александра Стојанов, Ања Бајић, Сара Станић, Тара Марковић, Теодора Рудинац
Водитељи :
Моника Радичевић и Цветко Баковић
Дочек гостију:
Алиса Леканић, Доротеа Пуја, Жељана Димитријевић, Лана Станчуљ
Техничка подршка :
Дејан Ивановић, Јован Степановић, Константин Зубац, Милорад Милосављевић, Олга Дега, Стефаниа Васиљев
Менторке :
Биљана Станић, Викторија Гајта, Оља Белоград,
Тања Г. Мрђа
Координаторка:
Невена Кресоје


Пријатељи :
КУД „Лаза Нанчић“
МШ „ Јосиф Маринковић“
НП „Стерија“
Пољопривредна школа „Вршац“
Удружење „Изазов“
Центар „Миленијум“