Prve radionice realizovane su 17. marta. 2016. godine. Učesnici  su se podelili u skladu sa svojim interesovanjima  i u zavisnosti od uzrasta u tri radionice: lutkarsko pozorište, dramska sekcija, novinarska sekcija.

Tribina za roditelje realizovana je 22.04.2016.god. Član Opštinskog veća za socijalnu zaštitu Velizar Vemić i direktor Škole Elemer Barta otvorili su tribinu. Usledio je motivacioni deo  –  forum teatar, dramski prikaz učenika viših razreda,  pod nazivom ,,Slatka mala“. Forum teatar je vrsta interaktivnog pozorišta  sa aktuelnom temom. Publika ima veoma važnu ulogu i aktivno učestvuje u predstavi tako što  daje sugestije i rešenja. O  vršnjačkom nasilju i bezbednosti dece na internetu govorila je  predstavnica MUP-a. Prisutnima su podeljene narukvice sa sloganom Projekta.

U subotu, 23.04.2016. godine  ponovo smo se družili. Pored učenika Škole i članova Udruženja ,,Izazov“ iz Vršca, radionicama su prisustvovalii članovi Udruženja ,,Skripta“  iz Vršca, Seleuša, Novog Sada i Beograda. Nakon motivacionog dela, učesnici su nastavili sa svojim radom po radionicama. Ovoga puta sa radom je počela i radionica Street Art. Radionicu je predvodio bivši učenik Škole Damir Poponjec, jedan od vršačkih umetnika. Kao produkt rada ove radionice ispisane  su  LEPE REČI: molim, hvala, oprosti, izvoli, izvini…sprejevima različitih boja na podu ispred đačkog ulaza u Školu. Time smo želeli da na još jedan način probudimo svest đaka da ,,Lepa reč i gvozdena vrata otvara“ , ali i da nam bude svakodnevni podsetnik da lepe reči koristimo u obraćanju kako sa starijima, tako i sa vršnjacima.