Прве радионице реализоване су 17. марта. 2016. године. Учесници  су се поделили у складу са својим интересовањима  и у зависности од узраста у три радионице: луткарско позориште, драмска секција, новинарска секција.

Трибина за родитеље реализована је 22.04.2016.год. Члан Општинског већа за социјалну заштиту Велизар Вемић и директор Школе Елемер Барта отворили су трибину. Уследио је мотивациони део  –  форум театар, драмски приказ ученика виших разреда,  под називом ,,Слатка мала“. Форум театар је врста интерактивног позоришта  са актуелном темом. Публика има веома важну улогу и активно учествује у представи тако што  даје сугестије и решења. О  вршњачком насиљу и безбедности деце на интернету говорила је  представница МУП-а. Присутнима су подељене наруквице са слоганом Пројекта.

У суботу, 23.04.2016. године  поново смо се дружили. Поред ученика Школе и чланова Удружења ,,Изазов“ из Вршца, радионицама су присуствовалии чланови Удружења ,,Скрипта“  из Вршца, Селеуша, Новог Сада и Београда. Након мотивационог дела, учесници су наставили са својим радом по радионицама. Овога пута са радом је почела и радионица Стреет Арт. Радионицу је предводио бивши ученик Школе Дамир Попоњец, један од вршачких уметника. Као продукт рада ове радионице исписане  су  ЛЕПЕ РЕЧИ: молим, хвала, опрости, изволи, извини…спрејевима различитих боја на поду испред ђачког улаза у Школу. Тиме смо желели да на још један начин пробудимо свест ђака да ,,Лепа реч и гвоздена врата отвара“ , али и да нам буде свакодневни подсетник да лепе речи користимо у обраћању како са старијима, тако и са вршњацима.