Поводом Светског дана дечје књиге у уторак, 2. априла 2019. године у 17 часова, ученици петих разреда наше школе са наставницом Викторијом Гајта посетили су Удружење “Тачка сусретања”, које је уприличило дружење са актуелним добитником награде “Мирослав Антић”, песником Дејаном Алексићем.
Казивањем својих стихова, али и освртом на деци познате народне умотворине, песник им је на забаван начин приближио своје стваралаштво. Ученици су све време били укључени у перформансу, па је том приликом ученица Теодора Лилин (V-1) од песника добила збирку песама, јер је знала највише одговора на његове загонетке.
Аутор је исказао посебно задовољство што су му ученици наше школе постављали питања у вези са његовим стваралаштвом.
Овом приликом ученици VI-1 су направили пано за домаћина – Удружење “Тачка сусретања”. Професорка књижевности и књижевница- госпођа Марија Васић Каначки је, у име аутора и ове културне институције, поклонила библиотеци школе две збирке песама Дејана Алексића “Шта сам оно хтео да кажем”.
На једној од фотографија су ученици који су знали брзалице, па их је поета позвао да му се са ученицима осталих школа придруже на бини.