Поштовани!

На дан великог петка, када је Исус умро на крсту, када је своме Оцу предао Дух свој, тама је обухватила целу земљи. Тог петка, земља се потресла. Исусова смрт је потресла цели универзум.

На жалост, слична тама је обухватила и садашњи свет. Цео свет се страхује због пандемије која се веома тешко обуставља. Највећи гест која постоји овом ускрсу: поклонити свој живот другима! Управо је то урадио и Исус Крист. Умро је за човечанство да би нам обезбедио вечни живот. У овоземаљском животу можемо доживети више пута тугу, патњу, потешкоће, болет, али не смемо се предати јер наш Ускрсли нам каже: „НЕ БОЈТЕ СЕ!“

Зато, допустите да на овај највећи хришћански празник, Исус ускрсне у вашем дому, породици у вашем срцу. Допустите да закорача у ваше срце и послушајте његову реч: „НЕ БОЈ СЕ!“ Примите његову реч, а пре свега верујте. Верујте у његово ускрснуће, јел без те вере ми не можемо постојати, живот не може постојати, јел сам Бог је наш Живот, сам Исус Крист.

Уздајмо се у Њега, верујмо у Њега и немојмо заборавити да се требамо радовати, јел крст који је био дрво срама, постало дрво живота, дрво славе.

 

Влч. Ален Палатинуш