Данас је у нашој школи обележен Светски дан Рома под слоганом “Кад имаш друга, имаш све!
У нашој школи се не обележава Дан Рома само један дан јер се у нашој школи сваки дан негују пријатељство, толеранција и љубав према различитостима.
Због пандемије неке радионице на којима су ученици писали, цртали и говорили о пријатељству су се одржале у школи, а неке онлајн. На једној од радионица су ученици 3-2 правили шаке на којима су исписивали поруке пријатељства. Други ученици су цртали на тему пријатељства што је изложено на плакатима у ходнику школе. Писале су се и двојезичне поруке пријатељства и стављене су у теглице да би оне дуже трајале. Свој допринос дали су и ученици који су код куће илустровали лектире које негују пријатељство. Направљен је и ковчежић у којем ће се до следеће године чувати поруке пријатељства. Ковчежић ће имати и свог чувара, ученика код кога ће кључ бити до следеће године.

Зид школе је оплемењен цртежом пријатељства, рад наставника и ученика школе.
Педагошка асистенткиња Ђулизара Рамадановић одржала је час професионалне оријентације са ученицима који имају афирмативне мере, док је ученике нижих разреда упознала са ромском књижевношћу и језиком.
У продуженом боравку, учитељица Јелена је одржала радионицу Гусари у потрази за благом, а учитељица Светлана је са својим другацима извела луткарску представу Риба дугиних боја. Свечаност је отворена ромском химном Ђелем, ђелем.
Због епидемиолошке ситуације број посетилаца је био скроман, али су гости ове манифестације увеличали данашњи дан:
члан Градског већа за образовање Мирослав Лепир, члан Градског већа за социјална питања Маја Ристић Лажетић, координаторка за ромска питања Алиса Шајн, пријатељији школе:директори школа у Павлишу и Великом Средишту, малобројни наставници у ученици наше школе.
Целом организацијом је руководила координаторка наставница Викторија Гајта.
Такође, можете прочитати и чланак о овој активности на страници  сајта ЕВршац.
Како је све изгледало можете погледати у галерији.