Данас је у нашој школи обележен међународни Дан планете Земље. У холу школе у 10 часова, поштујући актуелну епидемиолошку ситуацију, отворена је изложба продуката рада наших ученика. Током ове и претходних недеља одржане су бројне радионице и у нижим и вишим разредима.
Гости су били Слободан Јованов, члан Градског већа за пољопривреду и заштиту животне средине, Мирослав Лепир, члан градског већа за образовање и представници Удружења „Параквад“ којима је уручена донација чепова који су прикупљени у хуманитарној акцији ученика.
Госте, ученике и запослене поздравила је директорка, а изложбу је отворила учитељца Светлана Баковић, коорддинаторка целог пројекта.
Поред изложбе у холу гости су обишли и интерактиван час који је одржао наставник биологије Ранко Радованчевић у одељењу 2.1 и упознао ученике са значајем очувања природе путем видео презентације о екологији.Час је осмишљен као корелација предмета и транзиција ученика из нижих у више разреде преко интерактивне табле коју је школа добила од Покрајинског секретаријата за образовање протекле школске године.

Виши разреди су са наставницом техничког образовања Анишоаром Лаза – Гарић правили макете од рециклираног материјала које су биле изложене. Плакате за Дан планете израђивали су ученици са својим учитељима: Биљом Станић (3.2), Субић Гораном (1.1) и Јеленом Билас (Продужени боравак) .
Сви учитељи су на часовима ликовног радили цртеже на тему очувања планете .
Покренута је акција донирања цвећа школи, оплемењивања ентеријера осликавањем (учитељи Светлана Баковић и Горан Субић, асистенти Константин Зубац и Емина Тот).
У 4.2 разреду одржана је радионица Подизање свести о очувању природе (учитељ Цветко Баковић).
Наставница географије Тања Јакшић одржаће интерактиван час о рециклажи у 4.1 .
Како је све то изгледало, погледајте у галерији.