Божићне мисли за 2022. годину.

Драга браћо и сестре у Кристу!
Дуго очекивана прослава је стигла. Данас смо се окупили овдје, јер нас је Христос окупио својим рођењем. Ово је била Његова мисија доласка, да нас окупи и поново уједини са Богом. Он је постао један од нас како би дубоко ушао у пунину нашег бића да би нас откупио од самог корена греха који нас је одвојио од Бога оца.
Његов долазак није био случајан. Било је планирано и својевољно прихваћено. Био је то дио Божјег вечног плана за спасење човека, а не последица човековог пада. Бог је дао свог сина који је прихватио да се роди попут људи.
Он је преузео наше понизно стање рођења у јаслама да нас научи понизности која треба да прати наш однос с њим; Научити нас да наш ниски почетак не дефинира нити ограничава нашу судбину; Рођен је у јаслама, али је био краљ света.
Његово рођење има сврху као што и твоје и моје рођење има сврху. Он има мисију коју треба испунити. Послушност вољи Његовог оца била је та која га је довршила у тој мисији. Дакле, ако желимо успјети у животу, и ми морамо бити послушни Његовим наредбама.
Његово рођење било је дар људима. Дар из несебичне и безусловне љубави према човеку..
Нека ова божићно време испуни наша срца радошћу и миром. Нека овогодишњи Божић донесе трансформацију која се никада није догодила у вашем животу и у нашем свијету. Амен

Срцем испуњеним радошћу желим Вама, Вашој породици и најмилијима срећан Божић. Увек сте у мојим молитвама.

Леон Тапаи
Вршачки свештеник-капелан