Једнодневна екскурзија на релацији Вршац– Сремски Карловци – Нови Сад – Вршац реализована је 07. јуна 2019. године.  У току путовања ученици су се упознавали са пределима кроз које се пролазило, као и значајним географским и историјским објектима у њима. У Сремским Карловцима су обишли Патријаршију, Саборну цркву и Карловачку гимназију, прошетали су центром варошице и фотографисали се код „Чесме четири лава“.

Следећа дестинација је била Сремска Каменица, где су посетили кућу у којој је живео и радио Јован Јовановић Змај. У њој је кустос музеја детаљно описала ученицима значај и порекло изложених збирки предмета, као и појединости из Змајевог живота. Након краћег одмора и ручка у Новом Саду, уследила је у шетња пешачком зоном центра Новог Сада и обилазак Природњачког музеја. У њему су ученици, иначе одушевљени примерцима животиња, све време имали пратњу стручног водича који је објашњавао најбитније карактеристике животиња овог музеја. Није изостала ни посета Петроварадинској тврђави и фотографисање поред „Пијаног сата“.

На овој екскурзији ученици су обогатили своје знање, развили љубав према својој земљи, њеној историји, култури и природним лепотама. Повезали су теоријска и практична знања. Показали су другарство и успоставили непосреднији однос, како међусобно, тако и са својим наставницима. Постали су самосталнији и одговорнији за своје понашање. Били су веома дисциплиновани и слушали своје наставнике.

Представници агенције Ступ Вршац су показали професионалност, љубазност и одговорност. Све планиране посете су реализоване, а возач је водио рачуна о безбедности током вожње. Самим тим, безбедно и успешно се реализовала и ова екскурзија.