С обзиром да нам предстоји пролећни распуст, ове године смо нешто раније обележили Дан планете Земље. Наиме, у среду 17.4. 2019. у просторијама наше школе организоване су активности по центрима интересовања ученика. Ученици четвртог разреда са учитељицама Маријом Милановић и Светланом Баковић угостили су ученике и професоре Хемијско -медицинске школе. Том приликом средњошколци су одржали интерактивно и веома занимљиво предавње на тему екологије, након чега је уследила садња трајница добијених донацијом ,,Другог октобра“. У послеподневној смени организовано је више радионица. Наставнице Татјана Јакшић и Анишоара Лаза Гарић су са децом правиле играчке од рециклираног материјала : фудбалски и кошаркашки терен,далековод, држачке за оловке, торбице од пластичних флаша…Такође,поводом обележавња Дана планете ученици су на часовима техничко образовања правили од палета бунар који ће се користити као жардињера за цвеће , кућице за птице , али и канте за смеће за школско двориште.На радионици ,,Чувајмо природу“ – ,,Schuetzen wir die Natur “чије су водитељке биле наставнице Јасна Вулку и Невена Кресоје ученици су правили двојезичне паное са темом очувања животне средине и спасавања планете. Радионица „Планета” је одржана у координацији наставнице ликовног васпитања Славице Ранковић. Ученици су правили пано на коме је представљена планета Земља , а прављени су и витражи који ће украшавати хол школе. Сви продукти рађени су од рециклираног материјала- чепова,кеса, новина…

Наставнице Олга Дега и Драгана Стојков имале су радионицу ,,Ал је леп овај свет“ истакнувши лепоте очуване природе путем најлепших стихова светске књижевности. Део ученика се определио за учествовање у Еко-квизу који су припремиле наставнице Ивана Опреа и Викторија Гајта заједно са педагошким асистентом Зубац Константином. Учесници квиза били су подељени у три групе , а након такмичарског дела уследила је подела награда – дипломе и слатки пакет. И у Продуженом боравку причало се о очувању планете Земље, рециклажи ,а вредне ручице наших најмлађих ђака бавио се рециклажом.И овога пута укључени су били и полазници основног образовања одраслих . Њима су интересантну презентацију приредили предавачи Ранко Радованчевић и Александар Божић, уз несебичну подршку колегинице Весне Кукић.
Колектив наше школе карактерише велики ентузијазам из којег проистичу увек нове идеје и активности. На тај начин негујемо креативност и утичемо на формирање критичког мишљења. Неформалним образовањем овог пута поводом обележавања Дана планете Земље подижемо еколошку свест свих учесника поменутих активности, али и шире.